-1: Valet är klart, eller inte?

Valnatt

Jag bestämde mig att skriva ett blogginlägg om dagen under hela valrörelsen och har faktiskt lyckats få ihop det. Ibland har det blivit längre och ibland kortare och jag måste ödmjukt erkänna att det har varit fler som har läst min blogg än vad jag trodde.

Nu är valet färdigt och jag vill tacka alla Socialdemokratiska valarbetare som gjort ett enormt jobb. Från valledningen sida har det varit målsättningen att vi kl. 20.00 igår kväll skulle känna att vi hade gjort allt och att det nu låg i väljarnas händer och det var precis den känslan jag hade.

Enligt valnattsresultatet så är Socialdemokraterna största parti i kommunvalet i Lerum och vi har gått fram både i kommunvalet och i riksdagsvalet. Inte lika mycket som vi hade hoppats men vi ska ändå vara stolta över resultatet. Att vi sedan också ser ut att få en Socialdemokratiskt ledd regering med Stefan Löfven som statsminister är så klart jätteroligt.

Inte lika roligt är Sverigedemokraternas framgångar (även om de inte lyckades lika bra i kommunvalet i Lerum som i riksdagsvalet). Alla demokratiska partier har nu ett stort arbete framför sig för att vända detta.

Nu återstår den s.k. onsdagsräkningen med sent inkomna förtidsröster och Länsstyrelsens fastställande av valet så det är faktiskt inte avgjort ännu. Skulle S få 78 röster till i valkretsen Lerum 2 så tar vi ett mandat från Moderaterna.

Fortsättning följer…

Fast just nu kallar vardagen igen och det är dags för presidiemöte i kommunstyrelsen.