10: Debatt i Gråbo

Grabo

10 dagar kvar till valet (fast du kan förtidsrösta redan nu)…

Ikväll var det dags för ännu en debatt, denna gång i Gråbo. Hemmaplan och det känns alltid tryggt och som vanligt i Gråbo så var det mycket folk och kanske var det t.o.m. en majoritet av ”vanliga” Gråbobor istället för som i Floda där det var mest politiker.

En helt annorlunda debatt än i går. Torbjörn Eliasson var moderator och gjorde ett bra jobb. Ikväll handlade frågorna bara om Gråbo och inga andra frågor tilläts.

Det blev kanske inte lika tydliga skillnader som i Floda men jag upprepade att de borgerliga partierna har haft 45 år på sig att lova det de lovar i denna valrörelsen så vill man ha förändring så måste man rösta på Socialdemokraterna.

Hade jag fått tala fritt (vilket jag inte fick och ingen annan heller) hade jag berättat vad vi vill göra i Gråbo:

Nu ska jag tala om vad vi vill genomföra här i Gråbo och där har vi några konkreta förslag:
• Vi vill utöka öppettiderna på biblioteket i Gråbo och göra om det till ”mini Komin”. Du ska inte behöva åka till kommunhuset i Lerum för att kunna komma i kontakt med kommunen.
• En ny idrottshall här i Gråbo har det utlovats länge och vi lovar att påbörja bygget av en sådan under nästa mandatperiod.
• Men hur gärna vi skulle vilja så går det inte att erbjuda all service i Gråbo. Därför så kommer alla pensionärer kunna åka gratis buss i lågtrafik. Under de kommande fyra åren kommer vi att se till att alla barn och ungdomar också kan åka gratis med kollektivtrafiken.

Jag hade självklart pratat om vårt Framtidskontrakt och pekat på att även i Gråbo är förskolornas grupper för stora och att Fågelkärr har ”rekordet” med 19 barn/avdelning.

Jag hade också självklart nämnt att alla våra förslag är finansierade och med en Socialdemokratisk regering så blir det ännu mera pengar till förskola och skola.

Slutligen hade jag nämnt att man kan tycka till om vad som behöver förbättras och förändras i Gråbo och att vi avsatt 3,5 miljoner kronor i vår budget för att förverkliga det.

Nu hann jag inte med allt detta men en liten del i alla fall.

Fast just nu undrar jag över hur debatten blir i Tollered imorgon kl. 18, det har sagt att det ska vara mer av ett samtal i avslappnad miljö.