11: Ge oss 45 år till så ska vi nog kunna fixa det här…

Floda

11 dagar kvar till valet (fast du kan förtidsrösta redan nu)…

Ikväll var det debatt igen denna gång i Floda. En bra debatt tycker jag även om det blir svårt att få en ordentlig debatt med 8 partier och begränsad tid. Jag tycker ändå att vi på den rödgröna sidan fick synliggjort skillnaderna mellan blocken.

Frågorna handlade om Flodas utveckling men också mycket om förskola och skola. På de flesta frågorna svarade de borgerliga partierna att vi kommer att fixa detta efter valet. Men varför har ni inte fixat det under de 45 år som ni har haft makten, undrade jag utan att få något svar.

Förskolorna i Floda är de med flest barn i grupperna med Vitsippan som har ”rekordet” med 21,4 barn/avdelning. De borgerliga partierna fick frågan hur kan ni nu lova 15 eller till och med 12 barn i grupperna och pratade om omorganisationer, lokalhyror och annat svammel (min tolkning). Det uttrycktes till och med att ”med en fortsatt borgerlig regering så blir det mer pengar och då kan vi minska grupperna i förskolan och klasserna i skolan”.

Förskolan och skolan i Lerum har inte tid att vänta på pengar från någon annan (även om det Socialdemokratiska valmanifestet lovar betydligt mer pengar till förskola och skola). Det behöver mer personal i både förskola och skola och det kostar så klart pengar och det är pengar som den borgerliga majoriteten inte vill skjuta till, oavsett om det heter Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet eller Kristdemokraterna.

Ska det bli en förändring på detta området och på många andra så krävs en Socialdemokratisk ledd majoritet och om 11 dagar kan det vara verklighet – du bestämmer!

Fast just nu ska jag nog försöka sova lite, det är en debatt imorgon kväll i Gråbo och det gäller att vara pigg och alert till den.