13: Nästan som en vanlig måndag

Hostlov

13 dagar kvar till valet (fast du kan förtidsrösta redan nu)…

Så var det måndag morgon igen och dessutom en ny månad. Det kändes att hösten närmar sig nu även om vi tydligen kan se fram emot några varma dagar längre fram i veckan.

Trots att det nu är mindre än två veckor till valdagen så gör sig vardagen påmind. Måndagar är mötesdagar och idag blir det möte med en exploatör, presidiemöte, valledningsmöte, styrelsemöte och medlemsmöte – för att nämna några få.

På vårt medlemsmöte ikväll kommer vi att fastställa nomineringar till regionala uppdrag. Val innebär också att politiska poster ska fördelas. Regionen är stor så det finns nästan 100 olika uppdrag som vi ska nominera till.

Regionen ansvarar för bland annat sjukvård, kollektivtrafik och infrastruktur, något som berör de flesta av oss varje dag, ändå är det en valrörelse i skymundan. Flera borgerliga politiker vill t.ex. kraftigt höja avgifterna i kollektivtrafiken men det debatteras väldigt lite. I Lerum vill vi gå åt andra hållet och erbjuda gratis kollektivtrafik för pensionärer i lågtrafik och att våra barn och ungdomar också ska få åka gratis.

Fast just nu undrar jag över alla dessa opinionsundersökningar som haglar över oss nästan varje dag. Trots att så gott som samtliga förändringar ligger inom felmarginalerna så basuneras de ut med krigsrubriker. Enligt dagens Aftonblad är det ”dunderjämnt” mellan blocken samtidigt som siffrorna visar att det skiljer nästan ett KD och ett halvt C…

Valet kommer att bli jämnt och det avgörs på valdagen så vi kommer att kämpa hela vägen ”in i kaklet”.