19: Imorgon börjar förtidsröstningen

Fortid

19 dagar kvar till valet…

Imorgon börjar förtidsröstningen i hela landet. I Lerums kommun var det 8221 personer som förtidsröstade 2010 mot 6785 personer 2006 så det verkar vara en trend att förtidsröstningen ökar. Totalt var det 25053 som röstade (i kommunvalet) 2010 så det är en stor andel.

Idag har jag kört ut namnvalsedlar (de vanliga valsedlarna) till biblioteken i Gråbo och Floda samt till Komin i kommunhuset i Lerum som är de lokaler där förtidsröstningen börjar man kommer också att kunna förtidsrösta i Stenkullen och Tollered, du hittar alla platser och tider på kommunens hemsida. Det är nämligen partierna som ansvarar för distributionen av valsedlarna med namn på, valnämnden tar hand om de där det bara står partinamn på.

Vi har kört ut 18000 valsedlar för förtidsröstningen så du kan vara lugn det finns en Socialdemokratisk valsedel till dig också!

Fast just nu är det dags att springa iväg på möte. Vi som är vice ordförande i oppositionen ska träffas för vår månatliga avstämning. Jag gissar att det blir mycket snack om valet och om skoldebatten igår.