2: En bra dag

Ylvainkorea

2 dagar kvar till valet.

Nu är det inte långt kvar till söndagen då valet äntligen ska avgöras. Vallokalerna öppnar klockan 08.00 på söndag och på ditt röstkort står det vilken lokal du ska rösta i. Du kan förtidsrösta på Medborgarkontoret i kommunhuset i Lerum idag, på lördag och på söndag fram till kl. 20.00. All information finns på kommunens hemsida.

Så här i valrörelsens sista timmar har jag nästan hunnit med en vanlig fredag och fått varit med om många intressanta saker.

Dagen började med frukostmöte där Josefin Larsson från Fröken Fridas assistans berättade om personlig assistans till funktionsnedsatta barn – mycket intressant. Hon började med att läsa upp en dikt om en resa till Italien som blev en resa till Holland som var mycket gripande (sök på nätet efter ”resan till holland dikt” så hittar du den).

Efter det begav jag mig på ett möte tillsammans med kloka kommunalrådskollegor där vi bland annat diskuterade förutsättningar för kommunala bostadsbolag. Alltid roligt att träffa andra kommuner och höra om deras lösningar på allehanda problem.

Till lunch blev det soppa och Sopplunch på Nääs Fabriker, efter soppan fick vi lyssna på Webbdesignern Ylva Bergvik från Lerum som har flyttat till Sydkorea och idag arbetar som grafiker på ett koreanskt företag. Hon berättade både om sitt jobb men framför allt om Sydkorea och den sydkoreanska kulturen.

Tre intressanta saker och då är inte dagens över ännu. Nu blir det snart att bege sig ner till Gråbo för att träffa väljare och förhoppningsvis har jag dagens mest intressanta möte framför mig.

Fast just nu är jag glad att jag fick över nio timmars sömn i natt, det kommer att behövas för att orka in i det så uttjatade kaklet…