21: Arena i Lerum

FortKnox

21 dagar kvar till valet…

Vi Socialdemokrater lovar att bygga en arena i Lerum, en ny idrottshall i Gråbo och se till att rusta upp alla gymnastikhallar i hela kommunen.

Det är jätteviktigt att våra barn och ungdomar rör på sig och har tillgång till vettiga fritidsaktiviteter tycker vi.

Moderaterna i Lerum lovar också en arena men de har lovat det tidigare och sedan dragit tillbaka löftet. I budgeten som kommunfullmäktige antog i juni så finns inte ett ord om en ny hall i Lerum och inte en krona avsatt för bygget. När de pressas lite så pratar man om en ambition och om att hitta samfinansiering.

Även Folkpartiet och Centerpartiet säger sig vilja ha en hall i Lerum men det får inte kosta något! Taket för investeringar ligger fast säger de och för att kunna finansiera en hall så måste något annat plockas bort. Vad då, undrar jag? Nya förskolor kanske.

Alla borgerliga partier pratar som sagt om samfinansiering och vi har absolut inget emot detta men att tro att det kan bidra till någon större del av finansieringen är blåögt (vilket i och för sig passar borgerliga politiker).

Vid vårt besök på Fort Knox arena i Växjö, som är samfinansierad, så ställde jag frågan om hur mycket pengar det rör sig om. De ville inte säga exakt men att det kanske rörde sig om en summa någonstans mellan 750 000 och 1 miljon kronor per år. Det vore jättebra om vi kunde få till något sådant i Lerum men det täcker ju bara en bråkdel av investeringen så att basera sitt löfte om en hall i Lerum på det ställer jag mig tveksam till.

Jag hoppas att väljarna i Lerum ser igenom de borgerliga partiernas bluff i år och väljer en Socialdemokratisk majoritet. Det är tydligt att Sverige och Lerum behöver en ny politisk ledning. Den 14 september kan du rösta fram en Socialdemokratisk majoritet som satsar på hela kommunen. Det är du eller aldrig.

Fast just nu ska jag hjälpa svärfar att betala lite räkningar och sedan blir det en tur till gymmet…