23: Föreningsdagarna

Fotboll

23 dagar kvar till valet…

I september varje år i samband med Livsrumsdagarna har föreningsdagarna ägt rum. Elever i årsklass 2 och årsklass 5 har på skoltid fått prova på vad Lerums föreningsliv har att erbjuda.

Följande föreningar brukar delta i föreningsdagarna: Lerum Friidrott, Baltichov, FBC Lerum, Lerum Basket, Lerums landhockeyklubb, Lerums ungdomsskytteförening, Friskis & Svettis, Lerums Karateklubb, Lerums konståkningsklubb, Lerums Judoklubb, Lerums sportcentrum, Lerums IS, St Lundby Golf, LIS, Stenkullen GOIK, Stenkullens ridskola, Öijareds Golf, LSOK orientering, Komediskolan, Konstfabriken, Lerums hemslöjdsförening, Spelpunkten LAN, Skate allt enligt kommunens hemsida.

Det har varit mycket uppskattade dagar där barnen har fått ta del av vad föreningarna i Lerum har att erbjuda och många har också fastnat för en viss aktivitet och på det viset fått ett fritidsintresse som de behållit i många år.

Tyvärr har en del skolor på senare år avstått från att skicka sina elever eftersom det har blivit för dyrt med resan. Därför har vi Socialdemokrater motionerat om att kommunen helt eller delvis skulle subventionera resorna men de borgerliga partierna röstade ned detta. Vi lovar att införa detta under nästa mandatperiod om vi för förtroendet att bilda majoritet efter valet den 14 september.

I samband med att det bestämdes att Livsrumsdagarna skulle upphöra så ställde jag frågan i kommunstyrelsen vad som skulle hända med föreningsdagarna och fick då löftet att de skulle fortsätta som vanligt.

Men idag har jag varit i kontakt med en av föreningarna som berättade att de den 12 augusti, dvs. för 10 dagar sedan fått information från kommunen att det inte blir några föreningsdagar i år! När föreningarna har pratat med ansvariga på kommunen så får de till svar att det måste sparas och att det därför inte kan bli något i år.

Tyvärr ser vi här ännu ett exempel på den borgerliga majoritetens ovilja att satsa på våra barn och ungdomar. Jättestora grupper i förskolan, klasser med alltför många elever och ett gymnasium som på grund av stora besparingar har ett kraftigt minskat söktryck är några exempel. Och nu blir det även neddragningar på fritidsverksamheter.

Vi måste sluta spara på våra barn och ungdomar och det är därför som vi Socialdemokrater föreslår stora satsningar i vårt Framtidskontrakt för Lerums kommun och i vår budget för 2015.

Fast just nu funderar jag på vad det ska bli för väder i helgen, vi kommer att finnas på torgen i kommunen både i eftermiddag och imorgon lördag och jag hoppas det blir uppehåll…