24: När blir Lerum årets tillväxtkommun

IMG_0427.JPG
24 dagar kvar till valet…

Kommek i Malmö utsågs alldels nyss Sundbyberg till Årets tillväxtkommun. Sundbyberg, som leds av Socialdemokraten Jonas Nygren, har i flera år haft störst befolkningsökning av alla Sveriges kommuner. Med sin närhet till Stockholm är det kanske inte så konstigt men det krävs också en satsning på bostäder. Jonas sa vid prisutdelningen att ”det gäller inte bara att bygga bostäder utan det gäller att bygga ett samhälle, därför är det lika viktigt att satsa på förskolor och skolor men även kultur och fritidsaktiviteter”. Kommunen har också högst andel hyresrätter i landet vilket också bidrar till den höga tillväxten.

Vad har då Sundbyberg som inte Lerum har? En vilja att bygga fler bostäder och att bygga samhälle är mitt svar. I vårt Framtidskontrakt för Lerums kommun så lovar vi att bygga minst 300 nya hyreslägenheter för 2018. Med det läget som Lerums kommun har med närheten till Sveriges näst största stad så är det i princip bara tillgången på bostäder som hindrar vår tillväxt. De borgerliga partierna lovar nu också i valrörelsen att bygga fler bostäder men facit av 45 års borgerligt styre får mig att tvivla på deras verkliga vilja. När vi Socialdemokrater t.ex. motionerade om att sätta upp ett mål för andelen hyresrätter som skulle byggas varje år så röstades den motionen ner av samtliga borgerliga partier.

Ska det bli fart på tillväxten och byggandet i Lerums kommun så att det finns bostäder både för oss som bor här och för de som vill flytta hit så krävs en Socialdemokratisk majoritet.

Fast just nu funderar jag på om vad du som läser mina blogginlägg tycker om dem? Skriv gärna en kommentar…