3: Minidebatt om LOV

Vastnytt

3 dagar kvar till valet (fast du kan förtidsrösta redan nu)…

Idag visade Västnytt en liten minidebatt mellan mig och Henrik Ripa som handlade om LOV i hemtjänsten. Jag ställde ett antal (retoriska) frågor men fick inget svar.

När ni införde LOV i hemtjänsten så var det för att främja valfriheten och att höja kvalitén sa ni. Men vad var det som blev bättre?

Var det de äldre som inte fick de besök de har rätt till?

De äldre som inte fick någon mat?

Eller de äldre som inte fick sina mediciner?

Det kanske var de anställda som inte har fått ut sin lön? Och de som trots allt fick lön

De anställda som fått köra runt med bilar med körförbud och utan vinterdäck på vintern?

Tyvärr var inte detta första gången som kommunen fick säga upp avtalet med ett LOV företag. För drygt två år sedan sades avtalet upp med ett annat företag,”Företaget uppfyller inte de kvalitetskrav som kommunen ställer på utförare av hemtjänst, och visat allvarliga brister i utförande och omdöme”.

Fast jag vet vilka som fick det bättre, det var ägarna som redan 2010 plockade ut 2 miljoner kronor ur bolaget.

Debatten spelades in för ett par veckor sedan och det var inte allt som kom med i sändningen.

Vi lovar att omedelbart avskaffa lekstugan med LOV i hemtjänsten om vi vinner valet. Vi vill inte riskera våra äldres väl och ve på något som samtidigt kostar kommunen en massa pengar.

***

Solfoljare

Idag har jag också varit på invigningen av en solföljaranläggning på HusExpo i Gråbo. Det är 70 kvadratmeter solceller som sitter uppmonterade på ett stativ som automatiskt följer solen. Man får du ut mer el eftersom solcellerna hela tiden har optimal vinkel mot solen.

Denna anläggning kostar c:a 300 000 kr och genererar el motsvarande förbrukningen av en normalvilla.

Fast just nu måste jag erkänna att en lång valrörelse börjar tära på kroppen. Vi fortsätter köra full fart hela vägen fram till kl. 20.00 på söndag men sedan ska det bli skönt att vila lite.