5: Pressmeddelande om Tyck till

Floda

5 dagar kvar till valet (fast du kan förtidsrösta redan nu)…

Bråda dagar nu och fullt upp med aktiviteter och utdelningar. I morse var jag, Erik Larsson och Jesper Liljedahl på Floda station och delade ut information – valet kommer att bli jämnt så det gäller att fortsätta kämpa.

Sent igår kväll skickade vi ut ett pressmeddelande om vår kampanj ”Tyck till”. Vi har satt samman en broschyr där invånarna uppmanas att berätta för oss vad som behöver förbättras och förändras i deras kommundel, dessutom har vi avsatt pengar för att genomföra det. Responsen har varit över förväntan och därför har vi valt att göra en liten sammanställning redan nu, trots att det är 5 dagar kvar till valet.

Så här ser pressmeddelandet ut:

Hur trivs du i din del av kommunen?

I valrörelsen 2014 har Socialdemokraterna i Lerum prövat ett nytt grepp i valkampanjandet. Under rubriken ”Hur trivs du i din del av kommunen” så har vi stället ett antal frågor till medborgarna i Lerums kommun. Frågorna har ställts i form av en broschyr som delats ut både på torgmöten och i direkt i brevlådorna i utvalda områden samt som ett digitalt formulär på hemsidan.

Frågorna har varit:

  • Hur är kommunikationerna hit och dit? Hur fungerar cykelvägar, bilvägar och bussförbindelser?
  • Är din del av kommunen en bra plats för barn och ungdomar?
  • Känner du dig trygg och säker i din del av kommunen?
  • Tycker du att din del av kommunen generellt får tillräckligt med service och uppmärksamhet?
  • Har du tankar och idéer kring hur din del av kommunen kan utvecklas?

”Vi ville vända lite på valrörelsen och istället för att gå ut till invånarna och tala om att detta vill vi göra, så ville vi höra vad de som bor i Lerums kommun tycker ska förbättras och förändras i sin del av kommunen”, säger Dennis Jeryd, Oppositionsråd för Socialdemokraterna i Lerum.

Med en knapp vecka kvar till valdagen så kan vi konstatera att det har varit ett oerhört stort gensvar. Vi har hittills fått in över 400 svar och vi kommer att invänta valdagen innan vi sammanställer svaren. Men redan nu kan vi säga att de som svarat känner sig trygga men att man är mindre nöjd med kommunikationer och uppmärksamhet ju längre bort man är från Lerums centrum.

Många av förslagen handlar om bättre kollektivtrafik, fler cykelvägar och tryggare promenadstråk med fler trottoarer. Fler fritidsgårdar med längre öppettider, fler och bättre skötta lekplatser, färre barn i förskolan och gratis kollektivtrafik både för barn, ungdomar och pensionärer är också synpunkter som kommit in. Satsningar på kultur i olika former samt fritidsaktiviteter och föreningar är också vanligt förekommande.

När det gäller trygghet önskar man mer och synligare poliser.

Genomgående för kommundelarna är att man tycker att Lerum tar för stor del och det har kommit in många synpunkter på skötseln av offentliga ytor som rabatter och gräsmattor.

Bland önskemålen finns äldreboende i de mindre kommundelarna, bättre turistinfo samt fler lägenheter och framför allt hyresrätter.

”Vi inväntar nu de sista synpunkterna och kommer sedan att sammanställa förslagen”.

”Vi har avsatt 3,5 miljoner kronor i vår budget för att förverkliga de förslag som kommit in så nu hoppas vi bara att Lerumsborna röstar på oss på söndag så att vi kan förverkliga förslagen”, fortsätter Dennis Jeryd.

”Detta brukar kallas för medborgarbudget och är inget nytt men däremot ett nytt grepp för Lerums kommun. Vi ville visa att vi menar allvar när vi säger att vi vill prioritera en bättre medborgardialog därför gjorde vi detta. Och för att understryka att vi menar allvar så har vi också avsatt pengar i budgeten för att kunna förverkliga förslagen”, avslutar Dennis Jeryd.

Mer information av vad Socialdemokraterna i Lerum vill driva för politik finns på vår hemsida: www.socialdemokraterna.se/lerum

Fast just nu är det dags för lite praktiskt valarbete igen. Imorgon ska namnvalsedlarna köras ut till vallokalerna och nu gäller det att räkna ut hur många valsedlar som behövs. Vi kommer att se till att det åtminstone finns lika många valsedlar som röstberättigade i varje vallokal så det kommer att finnas en valsedel till dig också!