7: Sista debatten – Stenkullen

IMG_0433-0.JPG

7 dagar kvar till valet (fast du kan förtidsrösta redan nu)…

Ikväll var det dags för den sista lokala debatten innan valet. Denna gång på Endorfin i Stenkullen.

Denna gång började vi med frågor från publiken och det blev kanske lite väl mycket kommundelsträff och för lite valdebatt.

Efter frågorna så var det tänkt att det skulle vara ett antal minidebatter mellan två partier. Jag blev utmanad av Lennart Wassenius från Centerpartiet om ”Är KS toppstyrt eller främjas demokratin?” ingen kioskvältare precis…

Jag hade förberett ett anförande men inte heller denna gång fanns det tid till det, men du kan läsa det här:

Vi säger nej till att det byggs bostäder här borta vid konstgräsplanen. Om det byggs bostäder där så kommer det att påverka idrottsområdet och innebära begränsningar i verksamheten.

 

Vi vill att Stenkullen ska bli en riktig kommundel med service, handel och bostäder motsvarande det som finns i Gråbo och Floda.

 

Parkeringsplatser i idrottsområdet. Många gånger jag kommit hit en tisdag kväll för att köra ett pass på gymmet och det har inte funnits några parkeringsplatser.

Jag hade självklart pratat om vårt Framtidskontrakt och pekat på att även i Stenkullen är förskolornas grupper för stora och att Stenkulan har 20,4 barn/avdelning.

Jag hade också självklart nämnt att alla våra förslag är finansierade och med en Socialdemokratisk regering så blir det ännu mera pengar till förskola och skola.

Slutligen hade jag nämnt att man kan tycka till om vad som behöver förbättras och förändras i Stenkullen och att vi avsatt 3,5 miljoner kronor i vår budget för att förverkliga det.