9: Debatt i Tollered

Tollered

9 dagar kvar till valet (fast du kan förtidsrösta redan nu)…

Det har nu gått 25 dagar sedan jag började skriva ett blogginlägg om dagen för att räkna ner till valdagen och nu är vi nere på ensiffrigt…

Ikväll var det debatt i Tollered (debatterna duggar tätt nu) och vi höll till i Smedjan. En jättetrevlig lokal som dessutom går att hyra.

Ett annorlunda upplägg där istället för en ren debatt det istället var en lite längre utfrågning av varje parti. Jättebra tycker jag för då får man lite mer tid att utveckla svaren istället för att ägna sig åt ”pajkastning”. Hade lite tur när vi drog lappar för att bestämma ordningen och fick avsluta.

Efter utfrågningarna blev det en stund där Tolleredsborna fick ställa sina frågor och då blev det lite mer debatt.

Något anförande blev det aldrig tid för, men jag hade förberett ett som du kan läsa här:

Nu ska jag tala om vad vi vill genomföra här i Tollered och där har vi några konkreta förslag:

  • Vi vill ha utökade öppettider och service på biblioteket. Du ska inte behöva åka till kommunhuset i Lerum för att kunna komma i kontakt med kommunen. Biblioteket i Sjövik har numera mer-öppet så att det går att komma in även när biblioteket är obemannat, det vill vi införa även här i Tollered.
  • Vi har drivit på och jag har själv motionerat om att förlänga Lerumsnabben till Floda och Tollered och nu ser det ut att bli verklighet. Om Tollered ska kunna utvecklas så krävs en bra fungerande kollektivtrafik med god turtäthet.
  • Häromdagen/Idag var jag och tittade på idrottshallen här uppe och det var ingen vacker syn. Vi vill rusta upp idrottshallarna i hela kommunen och bygga nya hallar i Floda, Lerum och Gråbo men det verkar som vi också behöver bygga en ny här i Tollered. Det är en sak som vi måste ta itu med direkt men framför allt i dialog med alla föreningar som finns här.
  • Men hur gärna vi skulle vilja så går det inte att erbjuda all service här i Tollered eller ens i Floda. Därför så kommer alla pensionärer kunna åka gratis buss i lågtrafik. Under de kommande fyra åren kommer vi att se till att alla barn och ungdomar också kan åka gratis med kollektivtrafiken.

Fast just nu ska jag ha några timmar ledigt innan det är dags att ge sig ut på torgmöten imorgon från kl. 10.00. Det är Höstmarknad i Floda imorgon så det kommer att vara vårt fokus men vi kommer också att finnas på torgen i Gråbo och Lerum som vanligt.

Lite om Höstmarknaden:

Lördagen den 6 september är det Höstmarknad med ekologisk profil på Floda Torg. Det blir bland annat aktiviteter, provsmakningar av ekologiska läckerheter, torgstånd, hantverk och specialerbjudanden från butikerna. Floda Frukt & Grönt nystartar med större lokaler och utökat utbud och Knattityd sadlar om till Action Sport-butik.