Centralskolan i Floda

20120914-090536.jpg
Detta brev har vi idag skickat till de föräldrar i Floda som hört av sig till oss med anledning av förslaget att lägga ner Centralskolan i Floda:

Socialdemokraterna kommer inte att ställa sig bakom förslaget att lägga ner Centralskolan.

Centralskolan har en väl fungerande verksamhet och processen går alltför fort, dessutom måste vi avvakta centrumutvecklingen och arkitekttävlingen som pågår i Floda just nu.

Jag deltog själv i arbetet med utveckling av skolorna i Gråbo och där tog det över 5 år från det att processen startade tills att de nya skolorna fanns på plats. Vi kan inte stressa fram ett så här viktigt beslut, ska en förändring göras så måste processen få ta tid. Det är också rimligt att vi utvärderar de nya skolorna i Gråbo och drar slutsatser från det projektet.

Sedan jag blev aktiv i politiken i Lerum, och det är snart 10 år sedan, så har vi Socialdemokrater arbetat för att det skall byggas fler förskolor. Vi har fortfarande brist på förskolor och grupperna är allt för stora. Men vi kan inte lösa ett problem och därigenom skapa ett annat.

Ni får ursäkta att jag skriver samma svar till er alla men jag lovar att vi har läst alla era brev och har tagit intryck av dem. Tack för ert engagemang. Hör gärna av er med fler synpunkter och frågor.