Moderaterna har lämnat walk-over…

I gårdagens Agenda så intervjuades Stefan Löfven bl.a. om vinster i välfärden. Han konstaterade att Moderaterna helt och hållet har lämnat walk-over i frågan. Hela förhoppningen står nu till Socialdemokraterna och det ska vi självklart vara glada över. Det är bara Socialdemokraterna som kan komma tillrätta med frågan.

Frågan är inte så enkel som den verkar. Att t.ex. helt förbjuda vinster i välfärdsföretag är lätt att kringgå med höga löner för ledningen eller med fakturor till konsultföretag. Tänk på alla nolltaxerare som inte betalar någon skatt eller alla stora svenska företag som går bra men som inte betalar någon skatt i Sverige.

Det finns en del intressanta lösningar, i Norge så måste offentlig finansiering verkligen gå till välfärden och i Bergen fick John Bauer koncernen betala tillbaka 2,3 miljoner kronor.

Vi har sagt att vi ska komma med ett besked i frågan under hösten och det är intressant att hela svenska folket, inklusive moderaterna, väntar på att vi ska komma med lösningen.

2 svar på ”Moderaterna har lämnat walk-over…”

  1. Hej! Alltid intressant att läsa det du skriver – det är mycket bra för partiet och alla invånare, fortsätt med detta. Lev väl/Jalle

Kommentarer inaktiverade.