Politik utan innehåll…

Först var det pensionärerna som inte fick sänkt skatt men väl en debattartikel och nu är turen kommen till de arbetslösa. Med en arbetslöshet som Anders Borg själv kallade ”massarbetslöshet” innan valet 2006, prognoser om att arbetslösheten stiger ännu mer framöver och en budget totalt befriad från arbetsmarknadsinsatser så är det nu dags för Moderaterna med en ”Jobbturné”.

Moderata ministrar, däribland arbetsmarknadsminister Hillevi Engström, och riksdagsmän skall ut på jobbturné för att förklara hur arbetslinjen fungerar och för att ”prata med människor och lyssna till deras berättelser”.

Kalliansen gör det igen: Mycket snack och ingen verkstad! Sveriges arbetslösa behöver inte mer snack utan nu krävs en aktiv arbetsmarknadspolitik!

10 svar på ”Politik utan innehåll…”

 1. Frågan är vilken sorts aktiv arbetsmarknadspolitik som socialdemokraterna har att erbjuda. Under er var ju arbetslösheten tidvis värre än nu …

  Tomma lådor skramlar mest säger man .

  1. Nu är det över fem år sedan som vi fick en borgerlig regering i Sverige och världen förändras snabbt nu för tiden. Jag tycker att argumentet ”på er tid” inte håller längre…
   Det var Anders Borg som kallade nivåer som låg under dagens arbetslöshetsnivåer för massarbetslöshet. Våra förslag kommer att presenteras i vårt budgetförslag men det är väl ingen hemlighet att det kommer att handla om att använda budgetutrymmet till åtgärder som skapar jobb och inte för att sänka priset på oxfilé på krogen…

   1. Man måste nog tyvärr döma hunden efter håren och att döma av hur socialdemokraterna skötte arbetslösheten under sina senaste regeringsperioder så kan jag bara konstatera att det inte var bättre förr, tvärtom. Vi hade t.om högre arbetslöshet under S och då hade vi inte historiens värsta globala ekonomiska stjärnsmäll att relatera till.

    Fakta talar tyvärr för sig själv i det här fallet.

    Vi har de senaste 20 åren cementerat fast en hög nivå av arbetslöshet.

 2. Idag stod det att läsa i aftonbladet att flera svenskar utnyttjar ROT utomlands för att
  fixa pool till semesterhuset där ex och att det går att göra så bara det är inom EU
  Det här är fel och skapar inte jobb i Sverige.
  Arbetslösa i Fas tre är väl inte med i statistiken över arbetslösa och ska räknas med där för att få en rättvis bild.Dom pysslar och har inte riktiga arbeten.

  1. Ännu fler ROT jobb utförs i Sverige av tillfälligt inresta utlänningar eftersom det galna ROT systemet används på en bransch där vi har brist på yrkesfolk.

   Plus jobb som förra regeringen pysslade med var inte sunt det heller…

   Inte heller att massutskriva hundratusentals individer till förtidspension. Ett utanförskap som ledde till upp till 7 ggr högre risk till för tidig död.

 3. Jonny.Nu var väl förtidspension något för dom som var sjuka.Den här typen av medkänsla klingar ihåligt nu när svårt sjuka blir utförsäkrade(deras pengar behövdes ju för att sänka skatten) Det är som en tyst vägran se dom från högerhåll för det gagnar ju inte er retorik
  Sen har vi tagit upp gång efter annan att siffrorna om förtidspension var överdrivna.
  AMSjobb var bättre för den som arbetade-Faspyssel är bra för dom företagare som drar
  in pengar på dessa.Det är inget arbetarparti som ställer till det så för människor.
  Bidrag har omfördelats till dom som minst behöver dom.

Kommentarer inaktiverade.