Socialdemokraterna under 0%?

Opinionsundersökningarna haglar ner och varje gång den senaste tiden är det ”Ras för (S)”, ”Fortsatt kräftgång för (S)”, ”(S) tappar stort” och visst är läget allvarligt för Socialdemokraterna.

Men det måste vara lite ordning och reda även på opinionsundersökningar!

United Minds rapporterar -5.1%, Skop -4,9%, Demoskop -1,6%, Novus -2,9%, Synovate -6,0%, Sifo (enligt GPs tolkning – som inte var samma som alla andras tolkning) -4,9%

Om man summerar alla dessa undersökningar så visar de på ett tapp på över 25%!

Men nu är det ju så att de alla mäter i förhållande till sin föregående mätning och inte i förhållande till alla mätningar. DN skriver idag om ”Ras för S i Skops mätning” men då är det alltså i förhållande till Skops senaste mätning. I förhållande till andra mätningar under förra veckan är det ju snarare ett steg uppåt…

Visst är läget allvarligt för vårt parti men jag tror att väljarna snart har tröttnat på smutskastningen från borgerlig media och talar vi bara mer politik så kommer vi att vinna tillbaka väljarnas förtroende.

Ett rejält avstamp för vår politik kommer Förtroenderådet i Stockholm den 3 – 4 december vara. Jag är ett av ombuden och vi kommer att diskutera på temat: ”Nystart – ekonomi för jobb och välfärd” efter den senaste tidens skandaler runt privata vårdbolag och Carema i synnerhet har vi ett guldläge i opionionen.

Nu spottar vi i nävarna, tar krafttag, pratar politik med väljarna och tar alla interna diskussioner internt och inte via Aftonbladet eller Expressen!

 

Ett svar på ”Socialdemokraterna under 0%?”

  1. Ingen ska vara förvånad över dessa siffror. Det är först nu som vi socialdemokrater åter kan få ut vårt budskap efter en av tidernas hårdaste mediedrev. Sticker ut hakan och säger: Glöm dessa mätningar. Det är först efter det att vi under några månader har börjat nå ut till medborgarna med vårt budskap som vi på allvar kan ta ställning till det verkliga opinionsläget. Som jag är övertygad om kommer att visa på något helt annat.

Kommentarer inaktiverade.