Tillsammanshelg!

Den gånga helgen samlades nästan 30 medlemmar från Socialdemokraterna i Lerum till en ”Tillsammanshelg” på Bohusgården i Uddevalla.

Vi diskuterade hur vi skall arbete fram till valet 2014 med stort fokus på de underskott och den framtida kostnadsökningen inom vård- och omsorg sektorn. I både storgrupp och i grupparbeten var det en livlig diskussion med många engagerade medlemmar – jätteroligt!

Efter trevlig samvaro på lördagskvällen så ägnade vi söndagen åt det kommande omvalet i Västra Götalandregionen. Det var både praktisk information om hur valarbetetet skall läggas upp och lite information från Socialdemokraterna i Västsverige om viktiga frågor. Dagens höjdpunkt var besök av Gert-Inge Andersson (S), Regionstyrelsens ordförande, som gav oss en djupare inblick i hur regionen fungerar och vilka utmaningar och möjligheter vi står inför.

Gert-Inge pekade framför allt på nödvändigheten att fler medborgare använder sig av Sjukvårdsupplysningen, som man når på telefon 1177, istället för att t.ex. åka direkt till en akutmottagning. Samt hur viktigt en billig och välfungerade kollektivtrafik är för tillväxten och en god arbetsmarknad i hela regionen.

Efter ännu mer mat så skiljdes vi åt peppade att vi den 15 maj skall få revanch och visa att vi Socialdemokrater står för en rättvis sjukvård i världsklass och att vi nu skall vinna valet!