Trångt i Gråbo…

Det behövs fler hyresrätter i Lerums kommun!

I dagens GP finns en artikel där jag tycker att det behövs fler hyresrätter i Lerums kommun. Kommunen växte bara med 0,5% förra året vilket är långt ifrån vårt mål om 1% tillväxt. Jag tror att en del av förklaringen är att det saknas hyresrätter i Lerum. Redan i ålderspannet 45 – 49 år börjar utflyttningen från Lerum. Om man vill flytta från sin villa och söker en hyresrätt eller bostadsrätt med för den delen så finns det i princip inget att välja på i Lerum.

Men faktarutan i artikeln har nog blivit lite fel, men det är samma procentsatser som kommunstyrelsens ordförande sa i talarstolen i kommunfullmäktige så man kan undra var informationen kommer ifrån.

I Gråbo t.ex. står det att det finns 280 bostäder. Enligt senaste statistiken från 31 december 2010 så bor det 4195 människor i Gråbo tätort och då måste de bo jäkligt trångt… Om endast 10% skulle vara äganderätt eller bostadsrätt så innebär det att det skulle finnas 28 bostäder som inte är hyresrätter. En snabb titt runt torget i Gråbo så kan jag lätt räkna över 100 bostäder som inte är hyresrätter.

Nu ligger ju Gråbo ganska långt ifrån Lerums centrum så det kanske inte alltid är så lätt att veta.