Vi behöver prata!

Precis avslutat ett samtal med en invånare som hade sökt mig. Personen började, som nästan alla som jag ringer upp, med att förvånat tacka för att jag ringde upp. Med tanke på den tråkiga politiska utvecklingen runt om i världen så är det ännu viktigare att vi pratar med människor och inte om dem.

Hur ska vi få våra medborgare och väljare att förstå att vi är till för dem, vi vill att de ska ringa, vi vill ha dialog och vi vill förklara?

Under mina två år som KSO så är det bara ett fåtal samtal som inte har slutat bra. De allra flesta förstår utmaningarna med prioriteringar, lagstiftningar, ansvarsfördelningar, etc när jag fått pratat med dem en stund.

Jag är övertygad om att vi måste ägna mer tid till att prata, ha dialog och informera. Bara då kan vi bryta politikerföraktet och hindra att människor som Donald Trump väljs till ledare.

Så hör av dig!