Vi bor in en miljonregion


I dagarna blir Göteborg en region med en miljon invånare. Statistiskt sett skedde det igår, den 28/3 klockan 20.03, men i praktiken kan den historiska händelsen inträffa när som helst i närtid.

Lerum är idag Sveriges 60e största kommun. Det är dags för oss att börja se oss själva och vår framtid som en av de större spelarna i en stor region.
Utvecklingen till miljonregion ställer både krav och skapar möjligheter. Den forna industristaden Göteborg har i många delar ställt om, och är nu centrum för starka kluster inom IT och life science, på Lindholmen ligger en internationell företagspark och Volvo Cars går i bräschen för självkörande bilar. Älvstaden projekteras och Göteborg med sina 556 000 invånare är ett självklart nav i miljonregionen.

Lerum, med snart 41 000 invånare, är en given del i regionen. Här bor man bra, pendlingsmöjligheterna till arbetsmarknaden i Göteborgsområdet är goda, och det är nära till Landvetter flygplats och resten av världen. Inflyttningen är stark, det byggs fler bostäder än på länge och våra tre kommuncentra utvecklas med både näringsliv och samhällsservice.

När vi utvecklar Floda, Gråbo och Lerum, utvecklar vi också Göteborgsregionen. Nya invånare till regionen bidrar till vår gemensamma tillväxt och varje nytt arbetstillfälle bidrar till att göra regionen än mer attraktiv för personer som vill flytta hit.

Tillsammans med de övriga tolv kommunerna fortsätter vi att jobba gränsöverskridande för att skapa en region som lockar invånare, studenter, företag, innovatörer och entreprenörer. En plats som gör livet lite enklare och roligare att leva, helt enkelt.

Läs mer på BRGs hemsida